Alles over krediet en geld lenen

Staalbranche: hogere vraag naar staal verwacht

in News

Naar verwachting zal de vraag naar staal de komende jaren wereldwijd gestaag gaan groeien. Dit stelt de World Steel Association, ook wel WSA genoemd. De verwachte stijging volgt op een jaar waarin de vraag naar staal met iets meer dan 1 procent steeg. Een kleine stijging, maar wel een grotere stijging dan waar rekening mee werd gehouden door WSA en analisten.

 

Meer vraag naar staal: de cijfers

Voor dit jaar voorziet de World Steel Association een stijging van de vraag naar staal van ongeveer 1,3 procent. In 2018 wordt er ook een stijging van de staalvraag verwacht, maar deze stijging zal volgens WSA wel minder groot zijn. Voor dat jaar verwacht de organisatie namelijk een stijging van 0,8 procent met oog op de wereldwijde vraag naar staal.

 

Volgens de World Steel Association zal er onder andere een grotere vraag zijn naar staal vanuit de verschillende opkomende economieën. In de meer ontwikkelde economieën rekent de World Steel Association op een ‘aanhoudend herstel’ in de staalvraag.

 

Minder vraag uit China

In het jaar 2016 was er vooral veel vraag naar staal vanuit China. Naar verwachting zal deze vraag de komende jaren iets minder zijn. Dit betekent overigens niet dat China niet veel staal afneemt, want het land is goed voor ongeveer 45 procent van de wereldwijde staalvraag en dus erg belangrijk voor de branche. China zal volgens de World Steel Association minder staal afnemen door de stagnerende economie van het land. Omdat het wat minder gaat met de Chinese economie, wordt er minder geproduceerd en gebouwd. De WSA denkt dat staalproducenten dit zeker gaan merken, al wordt de lagere vraag uit China wel deels gecompenseerd met de hogere vraag naar staal in andere landen.

 

Bij de World Steel Association zijn 160 verschillende staalproducenten aangesloten. Zij zijn samen verantwoordelijk voor ongeveer 85 procent van de wereldwijde staalproductie.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *