Alles over krediet en geld lenen

Peugeot onderzocht door Franse justitie in dieselschandaal

in News

PSA Peugeot Citroën wordt op dit moment onderzocht door justitie in Frankrijk. De Franse justitie is een officieel onderzoek gestart wegens beschuldigingen dat het autobedrijf mogelijk heeft gesjoemeld met de uitstootwaarden van dieselwagens. Deze fraude wordt ook wel het dieselschandaal genoemd: een schandaal waar onder andere ook Volkswagen mee te maken heeft. PSA Peugeot Citroën ontkent zelf alle aantijgingen en zegt ook nog niet op de hoogte te zijn gesteld door de aanklagers, over het onderzoek dat op dit moment uitgevoerd wordt door de Franse justitie.

 

Franse justitie onderzoekt meerdere bedrijven

PSA Peugeot Citroën is zeker niet het eerste bedrijf dat door justitie in Frankrijk onderzocht wordt in het kader van het zogeheten dieselschandaal. Eerder werden er al onderzoeken gestart bij branchegenoten Renault en Fiat Chrysler. Deze onderzoeken zijn op dit moment nog niet afgerond.

 

Ook Peugeot mogelijk betrokken bij dieselschandaal

Al sinds september 2015 is het bekend dat autobedrijf Volkswagen fraude heeft gepleegd met de uitstootwaarden van dieselwagens. Nu wordt onderzocht of PSA Peugeot Citroën mogelijk ook betrokken is bij een soortgelijk dieselschandaal. PSA Peugeot Citroën ontkent zelf alle betrokkenheid bij dit soort fraude, maar er gaan wel geruchten rond over het autobedrijf. Mede op basis van deze geruchten, heeft de Franse justitie besloten een onderzoek te starten naar de activiteiten van PSA Peugeot Citroën.

 

Hoe lang het onderzoek van de Franse justitie duurt, is niet bekend. De onderzoeken binnen de autobedrijven Renault en Fiat Chrysler zijn al een paar maanden gaande. Ook bij PSA Peugeot Citroën wordt verwacht dat het onderzoek nog wel even zal duren. Worden de autobedrijven schuldig bevonden, dan staan ze hoge boetes te wachten. De schade bij Volkswagen door het dieselschandaal bij dit autobedrijf is vanaf 2015 al opgelopen tot enkele miljarden euro’s.

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *