Alles over krediet en geld lenen

Veilig Geld Lenen

Kan ik veilig geld lenen bij jullie aanbieders?

Veilig geld lenen is zeker mogelijk via onze website. Al moet hierbij wel de kanttekening gemaakt worden, dat ‘veilig geld lenen’ een erg ruim begrip is. Want wat versta je hier allemaal onder? En ligt de gehele verantwoordelijkheid bij de aanbieder? Of kun je zelf ook zoveel mogelijk doen om veilig geld lenen mogelijk te maken? We proberen je in dit antwoord verder te helpen.

Zelf veilig geld lenen

Veilig geld lenen begint altijd bij jezelf. Het belangrijkste punt: leen nooit teveel! Weet welk bedrag je leent. Een te hoog bedrag kan leiden tot nog meer schulden, en dat wil je niet. Dus voordat je begint met lenen, moet je jezelf afvragen of je het geld wel echt nodig hebt en hoeveel geld je nodig hebt. Als blijkt dat je echt niet anders kan, kies dan een aanbieder om bij te lenen. Let goed op bij welke aanbieder veilig geld lenen mogelijk is!

Let op de aanbieder

Natuurlijk heeft ook de aanbieder een verantwoordelijkheid ten aanzien van veilig geld lenen. Het beste is om een aanbieder te kiezen die een vergunning heeft, en bij voorkeur van de AFM. Dan weet je zeker dat je goed zit. Het nadeel is vaak, dat je langer op je geld moet wachten. Als je echter geduld hebt, kun je zo veilig geld lenen.

Toch hoeft het niet zo te zijn, dat lenen bij een aanbieder zonder vergunning leidt tot problemen. Je moet alleen streng letten op de kleine lettertjes. Heb je geld geleend bij een aanbieder zonder vergunning en gaat het mis? Meld misstanden bij de AFM. Want ondanks dat een aanbieder geen vergunning heeft, kan de AFM wel degelijk toezien op de aanbieder en foute aanbieders op de vingers tikken. Meer informatie over veilig geld lenen en waar je op moet letten, vind je op de website van de AFM.

Lees meer over onze minilening aanbieders >>