Alles over krediet en geld lenen

Minikrediet

Is minikrediet hetzelfde als microkrediet?

Minikrediet is een woord dat je steeds vaker om je heen hoort. Steeds meer Nederlanders sluiten deze kredietvorm af om een financieel lastigere periode te overbruggen. Maar wat is het precies? En is minikrediet hetzelfde als microkrediet? Op deze en meer vragen gaan we antwoord geven.

Wat is minikrediet?

Minikrediet is een nieuwe kredietvorm waarbij je snel een klein bedrag kunt lenen. Zo kan het gehele bedrag al binnen 20 minuten op je rekening staan. Het gaat hierbij om een wat minder groot leningbedrag, over het algemeen tussen de 50 en 1000 euro. Je betaalt het minikrediet ook in korte tijd af. Over het algemeen los je in 10 tot 45 dagen het bedrag in zijn geheel af. Er zijn verschillende aanbieders die elk hun eigen bedragen, betalingstermijnen en voorwaarden. De meeste aanbieders werken zonder BKR toetsing. Kijk hier bij onze minilening aanbieders.

Wat is microkrediet?

Minikrediet wordt nog wel eens verward met microkrediet. Hoewel de namen op elkaar lijken, werken ze volgens totaal verschillende principes. Zo wordt microkrediet vooral verstrekt in derdewereldlanden. En niet aan particulieren, maar aan bedrijven. De looptijd voor microkrediet is ook veel langer dan die van minikrediet.

Waarom minikrediet aanvragen?

Minikrediet wordt aangevraagd om kleine financiƫle tegenvallers op te vangen. Bijvoorbeeld een belastingaanslag die je niet zag aankomen. Of een reparatie van je koelkast of wasmachine. Maar het kan ook dienen om een tijdelijke wegval van je inkomen op te vangen. In het kort gaat het hierom: een minikrediet is een klein bedrag dat je snel ontvangt in krappe tijden, om het in ruimere tijden makkelijk af te lossen.

Waar kan ik minikrediet aanvragen?

Wil je een minikrediet aanvragen? Dat kan. Een aanvraag is eenvoudig ingevuld en ook snel afgehandeld. Je kunt al binnen 20 minuten het geld op je rekening ontvangen! Dus heb je behoefte aan wat extra geld? Vraag dan nu je minikrediet aan. Lees hier meer over een minilening aanvragen.