Alles over krediet en geld lenen

Geld lenen binnen de auto-industrie

in News

Ook in de auto-industrie wordt heel vaak geld geleend. Het gaat dan ook direct om grote bedragen. Zo moet er geregeld worden geïnvesteerd in het ontwerpen van nieuwe modellen. Ook nieuwe productielijnen moeten worden geassembleerd en opgestart.

Tesla actief in meerdere prijsklassen

Een bijzonder geval is het Amerikaanse Tesla. Deze autofabrikant is nog erg jong en produceert enkel elektrische modellen. Dit is al vanaf de oprichting in 2003 het geval. Tot nu toe werden alleen elektrische auto’s geproduceerd in een zeer hoge prijsklasse. Met de komst van Model 3 zal dit tijdperk worden afgesloten. Dit nieuwe automodel zal ongeveer 35.000 dollar gaan kosten. Dat is een prijsklasse die voor een veel groter deel van de autokopers haalbaar is.

Slaagt het merk in haar productiedoelstellingen?

Al direct toen Model 3 aan het publiek werd gepresenteerd, regende het bestellingen bij Tesla. De belangstelling was enorm. Het aantal bestellingen heeft zich nu gestabiliseerd rond de 400.000 (!) exemplaren. Die moeten allemaal nog worden gebouwd, zodat door de rest van de auto-industrie met belangstelling naar het merk kijkt. Tesla is er echter van overtuigd dat ze in haar productiedoelstellingen zal slagen. Daarvoor heeft het bedrijf twee weken geleden maar liefst 800 miljoen dollar extra geleend.

Alle productie-uitingen op de toekomst gericht

Afgelopen week ging de productie van de nieuwe Model 3 van start. Een halve maand eerder dan verwacht. Die productie zal zich snel gaan uitbreiden, want tegen het einde van 2017 wordt een maandproductie van zo’n 20.000 auto’s verwacht. Naast auto’s is Tesla ook op andere terreinen actief. Er wordt flink geïnvesteerd in zonne-energie en in de bouw van batterijen voor thuisgebruik. Bij Tesla is het element van hernieuwbare energie in alle uitingen sterk aanwezig. Het bedrijf is daarmee sterk op de toekomst gericht. Dit geldt ook voor het ontwikkelen van de zelfrijdende techniek, waar Tesla erg ver mee is.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *