Alles over krediet en geld lenen

Fors lagere omzet voor speelgoedfabrikant Mattel

in News

Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel heeft in het afgelopen kwartaal niet zo goed gepresteerd. De fabrikant van onder andere Barbie, Hot Wheels en Fisher-Price speelgoed heeft een fors lagere omzet in de boeken gezet. Meer over de lage cijfers van Mattel en de waarde van het aandeel Mattel door deze slechte bedrijfsresultaten, lees je op deze pagina.

 

Fors lagere omzet voor Mattel: de cijfers

De omzet van Mattel ging vorig kwartaal maar liefst met 15 procent omlaag op jaarbasis, tot 735,6 miljoen dollar. De verkoop van de speelgoedfabrikant stond onder druk, mede omdat veel winkels nog grote voorraden hadden van het feestdagenseizoen. Zij wilden deze voorraden eerst verkopen voordat ze nieuw speelgoed insloegen en dit heeft Mattel zeker gemerkt.

 

Ook flink nettoverlies voor Mattel

In het eerste kwartaal van 2017 leed Mattel een flink nettoverlies, namelijk van 113 miljoen dollar. Of dit verlies gecompenseerd kan worden in het nieuwe kwartaal, is nog maar de vraag. Het is namelijk niet duidelijk of de speelgoedwinkels hun voorraden hebben kunnen verkopen, ofwel of zij volgend kwartaal meer speelgoed willen afnemen bij Mattel. Het is in ieder geval duidelijk dat het eerste kwartaal van 2017 voor de speelgoedfabrikant niet bepaald goed was.

 

Aandeel Mattel omlaag op beurs New York

De cijfers van het eerste kwartaal van Mattel waren veel slechter dan analisten hadden voorzien. Hierdoor dook het aandeel Mattel flink in het rood in de handel op de nabeurs in New York. De daling is inmiddels wel weer een beetje gecompenseerd, maar het aandeel Mattel staat er nog altijd niet goed voor. Hopelijk kan het bedrijf hier verandering in brengen door betere verkopen in het tweede kwartaal van 2017. Dit hangt allemaal van de vraag van speelgoedwinkels af, dus het is maar de vraag of Mattel in dit kwartaal beter kan presteren.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *