Alles over krediet en geld lenen

Dollar omlaag door tegenslag voor Trump

in News

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een grote tegenslag te verduren gekregen. De zorgwet die hij in wilde voeren om Obamacare te schrappen, heeft geen meerderheid gekregen. De dollar reageerde direct op dit slechte nieuws voor de Amerikaanse president. Zo ging de Amerikaanse munt vrijwel direct in waarde omlaag toen de tegenslag voor Trump bekend werd gemaakt. Meer over de tegenslag voor Trump en de reactie van de dollar op deze domper, lees je op deze pagina.

 

Tegenslag voor Trump: zorgwet wordt niet aangenomen

Voor Trump president werd, gaf hij al aan Obamacare van zijn voorganger te willen vervangen door een nieuwe zorgwet. Het was zelfs een van zijn verkiezingsbeloftes, ofwel dingen die hij zeker zou gaan doen als hij president was. NU blijkt dat er in de Senaat geen Republikeinse meerderheid voor de nieuwe zorgwet van Trump is. De tegenvaller is extra groot omdat er geen Republikeinse meerderheid is, ofwel een meerderheid van zijn eigen partij.

 

Dollar onder druk

Trump heeft in zijn korte carrière als president al meerdere dompers gehad, maar deze nieuwe domper komt extra hard aan. Het niet aannemen van de nieuwe zorgwet van Trump vergroot de twijfels op de financiële markten over de haalbaarheid van zijn andere politieke plannen, bijvoorbeeld op het gebied van belastinghervormingen en investeringen in de Amerikaanse infrastructuur. Door deze twijfels en onzekerheden is de dollar onder druk komen te staan. De dollar stond enkele maanden lang erg sterk, maar nu is er toch sprake van een daling. Of deze daling weer recht zal trekken, is nog even afwachten. Komen er nieuwe dompers aan voor Trump, dan is de kans groot dat de dollar weer zal dalen.

 

Bij het sluiten van de Europese beurshandel op maandag, de dag dat bekend werd gemaakt dat de nieuwe zorgwet van Trump niet door de Senaat kwam, was de euro nog 1,1470 dollar waard.

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *