Geld lenen en mini leningen

Voor easyJet was het afgelopen jaar lastig

in Bespaartips, News

Ook voor het komende boekjaar heeft luchtvaartmaatschappij easyJet er weer alle vertrouwen in. Het gebroken boekjaar van easyJet eindigde onlangs op 30 september en voor het komende boekjaar rekent de maatschappij op groei.

Nederlandse markt blijft groeien

EasyJet profiteerde van een goede zomer, maar zag wel de omzet per stoel met zo’n 6 procent dalen. Gelukkig wist het bedrijf te profiteren van voordelen als de sterk verlaagde olieprijs en bezuinigingen binnen het bedrijf zelf. EasyJet vliegt inmiddels met 8 toestellen op luchthaven Schiphol. Hierdoor kruisten het afgelopen jaar zo’n 5 miljoen easyJet-passagiers deze luchthaven. De luchtvaartmaatschappij beschouwt de Nederlandse markt nog steeds als een markt waarop groei mogelijk is.

Last van dreigende Brexit

Intussen laat de dreigende Brexit ook easyJet niet onberoerd. Het bedrijf probeert haar landingsrechten in de verschillende Europese lidstaten veilig te stellen voor het geval Groot-Brittannië de Europese Unie verlaat. Die landingsrechten zijn op zo’n moment niet meer vanzelfsprekend, omdat Groot-Brittannië bij uittreding een land wordt dat buiten de Europese Unie ligt. Ook op dit moment krijgt easyJet al negatieve effecten te verwerken door de keuze die de Britten maakten. Door de waardedaling van het Britse pond zijn de opbrengsten van de luchtvaartmaatschappij gedaald. Bovendien wordt de brandstof duurder, omdat die wordt afgerekend in relatief duurder geworden dollars.

Meer passagiers maar een lagere winst

Ondanks een toename van het aantal passagiers met ruim 6,5 procent, leverden de problemen easyJet een lagere winst op. De toename van het aantal passagiers is overigens wél opvallend te noemen, omdat terroristische aanslagen ook een flinke rem zetten op de groei. Voor het komende jaar verwacht easyJet met 9 procent te groeien. Het totale marktaandeel van easyJet in Europa bedraagt inmiddels 8 procent. De omzet in euro’s bedroeg 5,4 miljard en de winst voor belastingen lag rond de 570 miljoen euro. Dit winstcijfer liet daarmee ten opzichte van vorig jaar een daling zien van circa 28 procent.

Nieuwe bestemmingen

De lijst van bestemmingen vanaf Schiphol, groeit in februari 2017 al met twee nieuwe routes. Tot de maand mei zal worden gevlogen naar Lanzarote en het hele jaar door komt hoofdstad Boedapest er als bestemming bij.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *