Geld lenen en mini leningen

Verstandig geld lenen

in Leentips

Je hebt het besluit genomen: je gaat geld lenen om een nieuw huiskamer interieur aan te schaffen. Vorige week ben je al gaan kijken in de meubelzaak vlakbij. Het viel je daar op dat jouw meubilering behoorlijk gedateerd is geraakt en je bent dus nodig aan vervanging toe.

 

Kosten spreiden in de tijd

Alleen, je hebt nauwelijks 1000 euro op de bank staan. Je maakt immers elke maand je salaris bijna helemaal op. Die 1000 euro is eigenlijk precies het geld dat je nodig hebt, maar dan zijn al je reserves op. Liever spreid je de kosten een beetje in de tijd. Misschien ben je dan wel aan een persoonlijke lening toe. Het eerste wat je daarbij bedenken moet is, dat je maandelijks een deel van het geleende geld moet kunnen terugbetalen.

Geld lenen kost rente

Begin er eerst eens over na te denken waarop je zou kunnen bezuinigen als je geld moet terugbetalen. Natuurlijk betaal je door de tijd heen altijd iets meer geld terug dan je oorspronkelijk had geleend. Dit extra geld wordt de rente genoemd en kan per aanbieder verschillen. De grootte van het maandelijks terug te betalen bedrag hangt ook af van de looptijd van je persoonlijke lening. Laat het van tevoren helder voor je uitrekenen. Dan kom je niet gauw voor verrassingen te staan.

 

Welke kosten zijn overbodig?

Maar hoe weet je nu waarop je desnoods zou kunnen bezuinigen? Duik hiervoor eens even diep in je betaaloverzichten. Waarschijnlijk staan ze ook bij jou gewoon online. Blader een paar maanden terug en schrijf precies op waaraan jij je geld besteedt. Vaak zijn er wel posten waarop je kunt bezuinigen. Dat ene tijdschrift waarop je bent geabonneerd, lees je dat eigenlijk nog wel? Ook in de supermarkt kun je flink bezuinigen. Zet eens een merkartikel tegenover een huismerk in het schap. Het prijsverschil zal je verbazen. Binnen een week verdien je daar behoorlijk wat mee terug.

 

Bezuinigingsplan eerst uitproberen

Wil je zeker weten of je de eigen bezuiniging kunt toepassen? Probeer dan eerst een week of twee à drie je bezuinigingsplan uit. Houd je inderdaad de gewenste hoeveelheid geld over, dan zou je kunnen overwegen om dat in de terugbetaling van je persoonlijke lening te stoppen. Ga niet over één nacht ijs en zet jezelf nooit klem. Het leven is bedoeld om van te genieten en niet om met onoplosbare schulden je dagen te slijten.

 

Genieten van je nieuwe interieur

Ben je in je bezuinigingsplan geslaagd. Kies dan voor een gunstige lening. Besteed het geld aan de artikelen die je vooraf had uitgekozen en richt je huiskamer lekker opnieuw in. Veel plezier met je nieuwe interieur!

 

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *