Geld lenen en mini leningen

Geld op de spaarrekening? Sluit dan geen lening af

in Bespaartips, Leentips

Wil je een flinke verbouwing uitvoeren in je huis, heb je een dure auto op het oog of wil je op vakantie, maar heb je hier geen geld voor? Dan kun je ervoor kiezen om de financiering van de verbouwing, de auto of de vakantie te regelen door een lening af te sluiten. Een prima oplossing om een dure aankoop te kunnen doen, maar niet als je spaargeld op je rekening hebt staan. Waarom dit niet verstandig is en wat je in dit geval beter kunt doen, lees je op deze pagina.

Geld lenen met een spaarrekening: waarom niet?

De reden dat je nooit geld moet lenen als je nog geld op je spaarrekening hebt staan, is eenvoudig uit te leggen. De rente die je moet betalen over de lening die je afsluit, is namelijk altijd hoger dan de rente die je ontvangt op het geld op de spaarrekening. Heb je geld op je spaarrekening en ga je toch geld lenen om een grote aankoop te doen, dan is dit in feite weggegooid geld.

Geld op de spaarrekening? Geef dat dan eerst uit

Heb je nog geld op je spaarrekening staan en spaar je dit geld niet voor een ander doel? Steek dit geld dan eerst in de verbouwing van je huis, in de nieuwe auto of in die welverdiende vakantie. Heb je het geld ergens anders voor nodig, dan laat je het wel staan en kun je voor het andere doeleinde wel een lening afsluiten. Heb je niet genoeg geld op je spaarrekening om de verbouwing te betalen, de nieuwe auto te kopen of die vakantie te boeken? Dan financier je een deel zelf (met het geld van je spaarrekening) en sluit je voor het openstaande bedrag van de verbouwing, de auto of de vakantie een lening af. Leen je minder, dan zijn de kosten lager en bespaar je alsnog geld door gebruik te maken van het geld op je spaarrekening.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *