Geld lenen en mini leningen

Bestaande leningen aflossen? Sluit een nieuwe lening af

in Bespaartips, Leentips

Sommige mensen zitten met een lening waar ze niet gemakkelijk meer vanaf komen. De lening is te hoog, de kosten van de lening zijn te hoog of ze verdienen simpelweg te weinig om de lening af te kunnen lossen. Zit jij ook in deze situatie, maar wil je jouw lening koste wat kost aflossen? Dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe lening af te sluiten en op deze manier de bestaande lening af te lossen. Het klinkt misschien wat gek om een nieuwe lening aan te gaan en zo een bestaande lening af te betalen, maar het kan wel werken. Wat de voordelen zijn van deze oplossing en welke kanttekening deze oplossing voor het afbetalen van een lening kent, lees je in dit artikel.

De voordelen van het afsluiten van een nieuwe lening

Er zijn diverse voordelen verbonden aan het oversluiten van bestaande leningen naar één nieuwe lening:

  • Je leenrente is lager, wat betekent dat je maandelijks minder aan rente hoeft te betalen en dus meer af kunt lossen.
  • Je krijgt een betere rente voor een groot leenbedrag dan voor diverse kleinere leenbedragen.
  • Je kunt slechte leningen met een betalingsachterstand of hoge rente meteen aflossen en dus afstoten.
  • Je kunt kiezen voor een nieuwe kredietverstrekker als je niet tevreden bent over de huidige kredietverstrekker van jouw lening.
  • Je kunt alle losse leningen in één lening doen, waardoor de financiële situatie overzichtelijker wordt.

Het klinkt misschien gek om een nieuwe lening af te sluiten, maar zoals je ziet brengt dit diverse voordelen met zich mee. Zeker als je diverse kleine leningen hebt, is het verstandig om jouw leningen over te sluiten in een grotere lening.

Het oversluiten van kleine leningen in een grote lening: de kanttekening

De enige kanttekening van deze oplossing voor het afbetalen van je schulden, is dat het niet altijd gemakkelijk is om een nieuwe lening te krijgen. Zeker als je een negatieve BKR-notering hebt, zullen kredietverstrekkers huiverig zijn met het verstrekken van een nieuwe lening en zal het moeilijk zijn om een nieuwe, overkoepelende lening af te sluiten voor jouw kleine leningen.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *